Nieuwsbrief 31a / maart 2017

De VLAM vermeldde deze week : Belgen hebben het lastig om hun portie groenten te eten. Ze komen nog niet eens aan de helft van de 300 gram (advies), wat al zo laag is…
Waarschijnlijk zijn deze mensen nooit op de Groene Dag-weg gekomen, want dan zijn ze niet meer te houden !

Het maakt me verdrietig te horen dat het zo moeilijk is om mensen aan de groenten te krijgen… terwijl groenten zoveel te bieden hebben. Elke dag kom ik mensen tegen die vinden dat we nu toch zoveel gezonder eten… Is dit niet het zoveelste bewijs dat het NIET zo is? Ik zou zeer graag berichten dat het anders is, maar het is niet zo. Ik zal pas bevestigen dat het zoveel beter gaat als men in de ziekenhuizen met de tenen begint te draaien en als de wachtkamers leger en leger lopen… Maar ondertussen is er veel werk om mensen aan te sporen hun “kleuren van de regenboog” te eten, en niet zomaar 300 gram, maar liefst 1000 gram groenten op een dag. (Naast 2000 gram fruit). Dat klinkt revolutionair, en dat is het ook, en dat is nodig, want met slappe maatregelen zal het weinig verschil maken voor de gezondheid. 

Het zou natuurlijk kunnen dat je zoiets onmogelijk vindt, maar probeer het uit : 
1000 gram fruit in de loop van de voormiddag (verlaat ontbijt)
1000 gram fruit ’s middags al of niet met wat noten, zaden en pitten
1000 gram groenten als avondmaal. 
Er zijn tientallen manieren om het te gebruiken : als sap, smoothie, salade, uit de hand, in een groentesoep (100% of gedeeltelijk rauw), als een gestoomde groenteschotel…
Laat me eerlijk zeggen dat in de 35 jaar van Groene Dag, we veel mensen hebben ontmoet die verwonderd opkijken van deze getallen – tot ze de praktijk ervan zien. 

Ter ondersteuning : 
gisteren ontving ik volgend verhaal 

Dokter vertelde aan deze 82-jarige man dat zijn hart maar voor 13% functioneerde. Zie hoe hij zichzelf genas :
6 Februari 2017     

Ik wil een wonder dat in mijn familie gebeurde, slechts een week geleden delen, en dit alles is het gevolg van het drinken van wortelsap.
Ik heb een neef die 82 jaar oud is en deze had slechts 13% van zijn normale hartfunctie, net na een hartaanval, een paar jaar geleden.
Met de problemen die het hart hem gaf, werd hij op allerlei manieren aangewakkerd om hem te helpen, waardoor er meer problemen voor hem kwamen.
Zijn nieren stopten met functioneren. Hij kreeg te horen dat er niets meer kon gedaan worden voor hem, behalve het hem comfortabel te maken in het ziekenhuis. Al zijn familieleden waren zich aan het voorbereiden op zijn dood, en hij werd in palliatieve zorg gezet.
Toen men hem zag, dachten ze echt dat hij in de ergste conditie was voor allen die hem ooit gezien hadden. Hij kon niet urineren en ze moesten het eruit halen. Zijn urine was bruin. Hij had geen kracht, noch kleur op zijn gezicht en was in veel pijn.
Enkele dagen nadat hij in palliatieve zorg was geweest, vroeg hij zijn kleinzoon om hem vers geperst wortelsap te brengen. Hij dronk het wortelsap en kort daarna begon hij te urineren, en begon hij een beetje te eten.

Zijn urine begon op te klaren en binnenkort had hij meer energie en een gezonde kleur op zijn gezicht. Zijn bloeddruk veranderde zelfs naar het beste dat ooit de afgelopen twee jaar was geweest. Dit was na het drinken van het wortelsap elke dag, drie keer per dag. Dit alles gebeurde binnen een week.
De dokter was geschokt toen hij na het weekend naar het ziekenhuis kwam. Dat is niet eens het beste van het nieuws. Hij werd ontslagen uit het ziekenhuis en is nu thuis, vol leven en lijkt jonger dan ooit tevoren!
82 jaar oud, met slechts 13% van zijn hart werkend en nu… dit zegt iets heel sterk over wat er in wortels is! Ik vertel je, hij heeft de verpleegsters en iedereen die hij kent kunnen overtuigen en nu gaat iedereen over wortelsap !!
Ik ben zo blij dat hij het zo goed doet en eerlijk, zelfs beter dan hij de afgelopen twee jaar is geweest!
Het is het wonder van wortelsap!