Uit de Groene Dag Nieuwsbrieven van juli 2016

Jan stuurde ons een bijzonder artikel :  Groene Dag Nieuwsbrief 29a / juli 2016

De Keizer heeft geen kleren” = “De Dokter heeft geen Kuren”…naar een artikel van Tracy Kolenchuk, in Waking Times

Enige tijd geleden was ere in een kleine stad in Canada, een optocht. De lokale dokter deed eraan mee. Een familie keek toe en het zoontje zei opgewonden “Ik wil ook dokter zijn als ik groot ben”. 
Zijn zus – een meisje van 13 – antwoordde “Ik zou zeker geen dokter willen zijn als hij. Hij heeft niet eens een kuur.”
“Spreek toch niet op die manier”, onderbrak de moeder, “natuurlijk heeft hij kuren. Iedereen weet dat een dokter kuren heeft. Hij heeft ze niet altijd bij zich, maar die zijn in de apotheek.”

Het meisje antwoordde beslist : “Er zijn wel veel medicamenten in de apotheek, maar ik kan daar geen kuren vinden. En ik heb alle medicijnen in ons medicijnkastje nagekeken. Daar zit geen enkele kuur (=geneesmiddel) in. 

“Waarom kijk je die medicijnen na?” vroeg de moeder verbaasd.  

“Ik schrijf een rapport voor school over “kuren”. Ik ging naar de bibliotheek en doorzocht het medisch woordenboek. Het woord “genezen” stond nergens in het woordenboek.”’

“Dat is onmogelijk”, dacht de moeder.

“Ik kon het zelf niet geloven.” zei het meisje. “Daarom ging ik de volgende dag terug om het verder te onderzoeken. ,De Bibliotheek heeft de laatste versie van de Oxford Concise Medical Dictionary. De woorden genezen, of geneeswijze of geneesmiddel staan niet in het woordenboek. Daarom zeg ik dat dokters niet kunnen genezen.” 
“Waarom wil je dan een rapport schrijven voor je school over genezen, als je toch geen dokter wil worden?” vroeg haar broertje.

““We waren op school scheurbuik aan het bestuderen. Ons boek sprak over de Britten als de ‘Limeys’ omdat ze ontdekt hadden dat ze scheurbuik konden genezen met limoenen. Ik moest een rapportje maken, maar ik dacht dat iedereen nu wel over scheurbuik zou schrijven, en daarom besloot ik om over geneesmiddelen te schrijven.  Maar het probleem was dat ik geen enkel heb gevonden, behalve penicilline. Dan ging ik bij Suzie thuis (Suzie was de dochter van de dokter) en we keken samen in één van haar vaders’ dikke medische boeken. Ik dacht dat het iets van Merck was…? We liepen door de inhoudstafel met duizenden onderwerpen, maar het woord geneesmiddel vonden we er niet. Toen had ik een idee. We zouden zoeken op “scheurbuik”.
“En wat vond je dan ?” vroeg moeder. 
“Het stond in het boek, maar er is geen geneesmiddel. Het boek gaf de raad om het te behandelen met ascorbinezuur en een gezonde voeding. Maar er stond niet hoe je scheurbuik  kunt genezen.”
“Wel dat is nog eens gek” lachte de moeder. 
“Maar ik wil toch nog dokter worden” wist haar broertje. 
“Dan hoop ik maar dat je zo geen dokter wordt, want ik wil een dokter die geneest!” 
Zoek zelf eens uit wat je vindt over genezen – geneesmiddelen …
 

Groene Dag Nieuwsbrief 31a / augustus 2016

De eerste week van onze uitverkoop zit erop. Het was een hele klus en ik had me nooit voorgesteld dat het zo zou lopen, dat ik na een week met al die bezoekers en geconfronteerd met al die emoties zelf bijna gevloerd zou zijn… Maar gelukkig is er zo’n wekelijkse rustdag die een mens weer op krachten helpt 🙂
Er hing echter veel in de lucht en de hele dag werd ik eraan herinnerd dat mensen aan me dachten toen ze hoorden dat wetenschappers bezig waren de rol van zuurstof te onderzoeken, bij de evolutie van kanker.  Dat is natuurlijk mooi dat zoiets onder de aandacht komt, maar waarom pas 90 jaar nadat Warburg deze hypothese al poneerde in 1924 ?

Heeft men al die tijd niet geweten wat zuurstof deed ? Was niemand op de hoogte van zijn ontstekingsremmend vermogen, terwijl door sommigen wordt beweerd dat kanker ontstekingsweefsel is…  In 1990 ontdekte ik McCaebes’ boek waarin zuurstoftherapie een voorname rol speelt. Op basis daarvan begon ik te ijveren om aërobischer te leven en maatregelen te nemen om zuurstof toe te voegen in talrijke pathologische condities. Na 20 jaar gewerkt te hebben met Aerobic O7, en nu de focus te zetten op foodgrade waterstofperoxide, met al zijn toepassingen, zie ik dagelijks wat dit doet. 
In juni begon ik met de voorbereiding van de volgende NatuurStemmingen, en je gelooft het of niet… het is een nummer dat volledig gewijd zal zijn aan ontstekingen en infectieziekten… en met wat anders zou ik kunnen beginnen dan met diverse toepassingen van zuurstof en zuurstoftherapie? Wist je dat rauwe voeding en rauwe sappen de beste manier is – naast de ademhaling – om meer ontluikend zuurstof in het lichaam te brengen ?  Daarom ben ik ook blij om te mogen aankondigen dat onze nieuwe “Sap je Gezond”-brochure vers van de pers is ! 

Dr. Otto Warburg, twee maal Nobel Laureaat, beweerde:  “De voornaamste oorzaak van kanker is de vervanging van normale zuurstofrijke ademhaling van de lichaamscellen door de anaerobische celademhaling.”

Om deze reden gebruiken veel kankerpatiënten Zuurstof, en hebben  ze een daling en zelfs eliminatie van kankercellen, omdat hun systemen meer aerobisch worden.

Dr. Arthur C. Guyton, auteur van Textbook of Medical Physiology (in zijn 15de editie in 2002) schrijft: “Alle Chronische pijn, lijden en ziekten worden veroorzaakt door een tekort aan zuurstof op cellulair niveau.”

Dr. Stephen Levine, beroemd Moleculair Bioloog en auteur van Oxigen Deficiency, schrijft: “In alle ernstige ziekten, vinden we een gelijktijdige aanwezigheid van een laag zuurstof %… Beperkte zuurstof in het lichaamsweefsel is de duidelijke indicatie voor ziekte…Hypoxia, een tekort aan zuurstof in het weefsel is een fundamentele oorzaak voor alle degeneratieve ziekten.

Zuurstof is belangrijk omdat het ons voornaamste zuiveringsmiddel is, het oxideert toxines en afvalstoffen in ons lichaam, zodat het deze stoffen effectief kan verwijderen door de normale elimentatie kanalen ( vb perspiratie, ademhaling, urineren)

We hebben zuurstof nodig voor te leven, gezondheid en energie; en door onze hedendaagse vervuiling en levenswijze, hebben we iets simpel en effectief nodig dat ons dagelijks met meer zuurstof kan bevoorraden, zodat onze metabolisme aerobischer worden en de opgestapelde afvalstoffen in ons lichaam kunnen verbranden.

Wikipedia schrijft : “De Warburg hypothese, soms gekend als de Warburg kankertheorie, postuleert dat de motor van de tumorigenese een onvoldoende cellulaire ademhaling is, veroorzaakt door afgezonderde mitochondriën . De term Warburgeffect beschrijft de waarneming dat kankercellen en veel cellen gekweekt in vitro, glucosefermentatie vertonen zelfs als er voldoende zuurstof aanwezig is om goed te ademen. Met andere woorden, in plaats van volledig ademend in aanwezigheid van voldoende zuurstof, vertonen kankercellen fermenteringsneiging. De Warburg hypothese was dat het Warburgeffect de oorzaak is van kanker.”

Kanker gedijt niet in een zuurstofrijke omgeving. 

Groene Dag Nieuwsbrief 32a / augustus 2016

Dat we daarvoor een uitverkoop moeten organiseren om al dat ‘schoon volk’ te zien passeren: mensen die we al tien of meer jaar niet meer hebben gezien, vrienden van het eerste uur, mensen die Groene Dag mee op de sporen hebben gezet, maar ook nieuwe gezichten… Je zou er zowaar een schuldgevoel aan overhouden als je ziet welke emoties op ons afkomen… Mensen die komen “afscheid” nemen met een hart vol spijt. Maar ik zeg je : “Je bent ons nog niet kwijt !” We hebben die verkoopactiviteit willen stopzetten om meer tijd te hebben voor waar het werkelijk om draait… Het zal misschien een beetje anders zijn, maar ik hoop dat meer mensen zullen weten dat Groene Dag ‘bestaat’ en waarvoor het bestaat.

 Verder blijft het reacties regenen in verband met de verhoging van zuurstof in je voeding, levenswijze en therapie. Zo’n vijftien jaar geleden was ik begonnen om daar een brochure van te maken, maar het is niet verder geraakt omdat ik er niet de tijd voor had en ik nog veel zaken verder moest natrekken. Dat is trouwens nog altijd zo. We zijn niet begiftigd met een laboratorium of een databank waarbij alle berichten die ons bereiken mooi geïnventariseerd worden… Maar desalniettemin kan iedereen zuurstof meer tot vriend nemen met het oog op gezondheid. Zowel voor uitwendige toepassingen : verbranding (ook door de zon), verwonding, huidklachten, spoeling en inwendig om het bloed met zuurstof te verrijken. 
“Zuurstof is agressief”, wist één van de lezers. Dat is waar. Het kan agressief zijn in te hoge dosering. Iedereen moet de dosering vinden die het best geschikt is en daar hoort wat uitleg bij. 
Gisteren kregen we trouwens nog dit te zien : 

Ondertussen rolt de nieuwe brochure Sap je Gezond hier vlot buiten. Had je een exemplaar gereserveerd, dan mag je dat over een tiental dagen verwachten. Ik hoop dat het een sterke aanmoediging is om die sapmachine dagelijks goed te laten draaien !