Educatieve non-profit organisatie voor een gezonde en duurzame leefstijl

Sap je Gezond

Het gebruik van vers geperst sap van fruit en groenten is een wonderbaarlijk instrument ter verbetering van iemands gezondheid.Als gezondheidsbeveiliging en als therapeutisch instrument, zijn er enorme mogelijkheden die onvoldoende begrepen worden.Duizenden mensen danken de genezing van hun ongeneeslijke ziekten aan vasten, gezonde voeding en het gebruik van sappen, rauwkost en darmsanering.Wat zijn sappen werkelijk? Is het mogelijk om te (over)leven met uitsluitend sappen? Is het mogelijk dat je voldoende voedingsstoffen krijgt door sappen, of lijd je na enige tijd aan tekorten?Mensen zijn in de ban van de angst voor tekorten… eiwitten, vitamines, vezelstoffen… en die calcium, waar haal je die dan?Om dit voldoende te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de stofwisseling in elkaar zit.De ganse spijsvertering is een vloeistoffencyclus. Vanaf de mond (speekselklieren) tot en met de dunne darm, worden lichaamssappen afgescheiden, die de ontoegankelijke voedselmassa moeten open maken, waardoor de kostbare substanties die erin zitten, ook daadwerkelijk benut kunnen worden.Daartoe scheiden de speekselklieren (in de mond) 1 1/2 liter vocht af, wordt door de maag 3 liter maagsap afgescheiden, wordt door de galblaas minstens 0,7 liter galvocht afgegeven, scheidt de pancreas (alvleesklier) minstens 0,7 liter af en wordt tenslotte door de darmklieren nog eens 3 liter vocht (darmsappen) afgescheiden en dit alles in één dag!!!Al de in deze sappen opgeloste voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Wat niet op deze manier opgelost wordt, gaat verloren in de stoelgang. Daardoor worden de woorden van Professor Ehret waar, dat sommige mensen hun spijsvertering eerder een humusfabriek is dan een energiefabriek. We moeten niet verrast zijn om al die mensen die klagen over vermoeidheid en energiegebrek. In 90 % van de gevallen heeft dit te maken met een ondoelmatige voeding van het lichaam. En omdat ze het lichaam niet begrijpen gaan ze door en verhogen de kwantiteit en de moeilijkheidsgraad van de vertering door voedsel te kiezen dat veel verteringsarbeid vraagt. Je kunt niet verder van de waarheid zitten.Veel mensen zijn bang om te vasten, om enkel sap te drinken, of om licht verteerbaar voedsel te gebruiken en af te zien van geconcentreerde voeding. Sommige mensen hebben daarvoor argumenten: bv. mag ik niet méér gewicht verliezen… het is al zo dramatisch. Ja het is mogelijk dat je in de beginperiode gewicht verliest en dat je lichaam naar zijn ideaal-gewicht gaat. Als je dan eenmaal je evenwicht hebt gevonden en je lichaam is gezuiverd van toxines en je organen functioneren weer optimaal, dan kan het zijn dat dat ook gepaard gaat met gewichtstoename, als dat nodig is. Maar daarvoor moet je opname en verwerking optimaal zijn. We zien energie en gezondheid te veel als een mathematisch gegeven. “Stop er veel in, en je krijgt er veel voor terug”. Je kunt opnieuw niet verder van de waarheid zijn, dan met zoʼn stelling. De efficiëntie van de stofwisseling maakt het allemaal, en door de spijsvertering een paar dagen op vakantie te sturen, kan het zijn dat die nadien veel beter functioneert.In alle probleemsituaties die ons lichaam kent, zouden we al het mogelijke moeten doen om energie te besparen. En dat begint bij de spijsvertering.Je lichaam heeft die energie nodig in een veel urgentere zaak.Wist je dat sap vloeibare voeding is, die weinig transformatie behoeft? Er gaat weinig energie naar spijsvertering. Daardoor blijft er meer energie voor andere levensprocessen en uiteraard… voor genezing ! Je ziet het, we zijn enthousiast over sap. 
Sap je gezond : een demonstratie en proeverij met een variatie van combinaties, methodes voor sap persen, wegwijs in de keuze van een sapmaker, of wat te doen als je niet over een sapmaker beschikt?  
Linda stuurde ons vrijdag 19/2 een mail door met de titel : Zijn vleesvervangers ongezond? EOS stelt : “Vegetarisch is niet automatisch gezond. Vleesvervangers bevatten soms veel zout en vet, en weinig eiwit.” – Dat vegetarisch niet per definitie gezond is, dat hebben we altijd gesteld. En dat vleesvervangers net als wat het stelt te vervangen niet het beste is uit de vegetarische voeding, zou iedereen duidelijk moeten zijn. Nu vind ik het wel merkwaardig dat EOS juist “weinig eiwit” als nadeel vermeldt, want dat is juist een voordeel, omdat de meeste mensen veel te veel eiwit eten. 
EOS wordt “het wetenschappelijk tijdschrift” genoemd. Wel, als dat zo is staat het in zijn bevindingen lijnrecht tegenover het wetenschappelijk tijdschrift NatuurStemmingen. En de adviezen en conclusies die ze maken zijn duidelijk gemaakt door mensen die noch de behoeften van het menselijk lichaam, noch de vegetarische voeding kennen. 
“Steeds meer mensen laten vlees links liggen. Waar vegetariërs lange tijd aangewezen waren op tofu, seitan en peulvruchten, is het aanbod burgers, worsten, balletjes, schnitzels en andere vleesanalogen vandaag niet meer te overzien. Maar even divers als het aanbod, is de samenstelling van die producten” zegt Eos. – EOS vergeet dat in de vegetarische voeding de vleesvervangers niet de dominante rol hebben als vlees in een klassieke voeding. De reden waarom mensen ze eten is meestal als een toemaatje bij een warme maaltijd, en meestal begeleid door veel groenten. Ik zie geen reden om daar zo dramatisch om te doen. 
Dat is puur Shelton, in Getting Well: “Beter Worden. En het is raak, onverbloemd en sterk gezegd. Geen omwegen maken, maar gewillig de oorzaken onder ogen zien en vermijden. Een leven leiden dat in harmonie is met de wetten die het leven leiden en die we uitspitten in de voordracht “Een Nieuwe Start”. Als dat is wat je wil : nieuwe kansen aanboren, dan moet je behalve de oorzaken van ziekte ook de oorzaken van gezondheid aanboren !
Brochure Sap je Gezond : 10 euro of 30 euro per 5 + verzendkosten

Vorige

Kort leven – lang sterven

Volgende

Consequent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sap je Gezond

Het gebruik van vers geperst sap van fruit en groenten is een wonderbaarlijk instrument ter verbetering van iemands gezondheid.Als gezondheidsbeveiliging en als therapeutisch instrument, zijn er enorme mogelijkheden die onvoldoende begrepen worden.Duizenden mensen danken de genezing van hun ongeneeslijke ziekten aan vasten, gezonde voeding en het gebruik van sappen, rauwkost en darmsanering.Wat zijn sappen werkelijk? Is het mogelijk om te (over)leven met uitsluitend sappen? Is het mogelijk dat je voldoende voedingsstoffen krijgt door sappen, of lijd je na enige tijd aan tekorten?Mensen zijn in de ban van de angst voor tekorten… eiwitten, vitamines, vezelstoffen… en die calcium, waar haal je die dan?Om dit voldoende te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de stofwisseling in elkaar zit.De ganse spijsvertering is een vloeistoffencyclus. Vanaf de mond (speekselklieren) tot en met de dunne darm, worden lichaamssappen afgescheiden, die de ontoegankelijke voedselmassa moeten open maken, waardoor de kostbare substanties die erin zitten, ook daadwerkelijk benut kunnen worden.Daartoe scheiden de speekselklieren (in de mond) 1 1/2 liter vocht af, wordt door de maag 3 liter maagsap afgescheiden, wordt door de galblaas minstens 0,7 liter galvocht afgegeven, scheidt de pancreas (alvleesklier) minstens 0,7 liter af en wordt tenslotte door de darmklieren nog eens 3 liter vocht (darmsappen) afgescheiden en dit alles in één dag!!!Al de in deze sappen opgeloste voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Wat niet op deze manier opgelost wordt, gaat verloren in de stoelgang. Daardoor worden de woorden van Professor Ehret waar, dat sommige mensen hun spijsvertering eerder een humusfabriek is dan een energiefabriek. We moeten niet verrast zijn om al die mensen die klagen over vermoeidheid en energiegebrek. In 90 % van de gevallen heeft dit te maken met een ondoelmatige voeding van het lichaam. En omdat ze het lichaam niet begrijpen gaan ze door en verhogen de kwantiteit en de moeilijkheidsgraad van de vertering door voedsel te kiezen dat veel verteringsarbeid vraagt. Je kunt niet verder van de waarheid zitten.Veel mensen zijn bang om te vasten, om enkel sap te drinken, of om licht verteerbaar voedsel te gebruiken en af te zien van geconcentreerde voeding. Sommige mensen hebben daarvoor argumenten: bv. mag ik niet méér gewicht verliezen… het is al zo dramatisch. Ja het is mogelijk dat je in de beginperiode gewicht verliest en dat je lichaam naar zijn ideaal-gewicht gaat. Als je dan eenmaal je evenwicht hebt gevonden en je lichaam is gezuiverd van toxines en je organen functioneren weer optimaal, dan kan het zijn dat dat ook gepaard gaat met gewichtstoename, als dat nodig is. Maar daarvoor moet je opname en verwerking optimaal zijn. We zien energie en gezondheid te veel als een mathematisch gegeven. “Stop er veel in, en je krijgt er veel voor terug”. Je kunt opnieuw niet verder van de waarheid zijn, dan met zoʼn stelling. De efficiëntie van de stofwisseling maakt het allemaal, en door de spijsvertering een paar dagen op vakantie te sturen, kan het zijn dat die nadien veel beter functioneert.In alle probleemsituaties die ons lichaam kent, zouden we al het mogelijke moeten doen om energie te besparen. En dat begint bij de spijsvertering.Je lichaam heeft die energie nodig in een veel urgentere zaak.Wist je dat sap vloeibare voeding is, die weinig transformatie behoeft? Er gaat weinig energie naar spijsvertering. Daardoor blijft er meer energie voor andere levensprocessen en uiteraard… voor genezing ! Je ziet het, we zijn enthousiast over sap. 
Sap je gezond : een demonstratie en proeverij met een variatie van combinaties, methodes voor sap persen, wegwijs in de keuze van een sapmaker, of wat te doen als je niet over een sapmaker beschikt?  
Linda stuurde ons vrijdag 19/2 een mail door met de titel : Zijn vleesvervangers ongezond? EOS stelt : “Vegetarisch is niet automatisch gezond. Vleesvervangers bevatten soms veel zout en vet, en weinig eiwit.” – Dat vegetarisch niet per definitie gezond is, dat hebben we altijd gesteld. En dat vleesvervangers net als wat het stelt te vervangen niet het beste is uit de vegetarische voeding, zou iedereen duidelijk moeten zijn. Nu vind ik het wel merkwaardig dat EOS juist “weinig eiwit” als nadeel vermeldt, want dat is juist een voordeel, omdat de meeste mensen veel te veel eiwit eten. 
EOS wordt “het wetenschappelijk tijdschrift” genoemd. Wel, als dat zo is staat het in zijn bevindingen lijnrecht tegenover het wetenschappelijk tijdschrift NatuurStemmingen. En de adviezen en conclusies die ze maken zijn duidelijk gemaakt door mensen die noch de behoeften van het menselijk lichaam, noch de vegetarische voeding kennen. 
“Steeds meer mensen laten vlees links liggen. Waar vegetariërs lange tijd aangewezen waren op tofu, seitan en peulvruchten, is het aanbod burgers, worsten, balletjes, schnitzels en andere vleesanalogen vandaag niet meer te overzien. Maar even divers als het aanbod, is de samenstelling van die producten” zegt Eos. – EOS vergeet dat in de vegetarische voeding de vleesvervangers niet de dominante rol hebben als vlees in een klassieke voeding. De reden waarom mensen ze eten is meestal als een toemaatje bij een warme maaltijd, en meestal begeleid door veel groenten. Ik zie geen reden om daar zo dramatisch om te doen. 
Dat is puur Shelton, in Getting Well: “Beter Worden. En het is raak, onverbloemd en sterk gezegd. Geen omwegen maken, maar gewillig de oorzaken onder ogen zien en vermijden. Een leven leiden dat in harmonie is met de wetten die het leven leiden en die we uitspitten in de voordracht “Een Nieuwe Start”. Als dat is wat je wil : nieuwe kansen aanboren, dan moet je behalve de oorzaken van ziekte ook de oorzaken van gezondheid aanboren !
Brochure Sap je Gezond : 10 euro of 30 euro per 5 + verzendkosten

Vorige

Kort leven – lang sterven

Volgende

Consequent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sap je Gezond

Het gebruik van vers geperst sap van fruit en groenten is een wonderbaarlijk instrument ter verbetering van iemands gezondheid.Als gezondheidsbeveiliging en als therapeutisch instrument, zijn er enorme mogelijkheden die onvoldoende begrepen worden.Duizenden mensen danken de genezing van hun ongeneeslijke ziekten aan vasten, gezonde voeding en het gebruik van sappen, rauwkost en darmsanering.Wat zijn sappen werkelijk? Is het mogelijk om te (over)leven met uitsluitend sappen? Is het mogelijk dat je voldoende voedingsstoffen krijgt door sappen, of lijd je na enige tijd aan tekorten?Mensen zijn in de ban van de angst voor tekorten… eiwitten, vitamines, vezelstoffen… en die calcium, waar haal je die dan?Om dit voldoende te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de stofwisseling in elkaar zit.De ganse spijsvertering is een vloeistoffencyclus. Vanaf de mond (speekselklieren) tot en met de dunne darm, worden lichaamssappen afgescheiden, die de ontoegankelijke voedselmassa moeten open maken, waardoor de kostbare substanties die erin zitten, ook daadwerkelijk benut kunnen worden.Daartoe scheiden de speekselklieren (in de mond) 1 1/2 liter vocht af, wordt door de maag 3 liter maagsap afgescheiden, wordt door de galblaas minstens 0,7 liter galvocht afgegeven, scheidt de pancreas (alvleesklier) minstens 0,7 liter af en wordt tenslotte door de darmklieren nog eens 3 liter vocht (darmsappen) afgescheiden en dit alles in één dag!!!Al de in deze sappen opgeloste voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Wat niet op deze manier opgelost wordt, gaat verloren in de stoelgang. Daardoor worden de woorden van Professor Ehret waar, dat sommige mensen hun spijsvertering eerder een humusfabriek is dan een energiefabriek. We moeten niet verrast zijn om al die mensen die klagen over vermoeidheid en energiegebrek. In 90 % van de gevallen heeft dit te maken met een ondoelmatige voeding van het lichaam. En omdat ze het lichaam niet begrijpen gaan ze door en verhogen de kwantiteit en de moeilijkheidsgraad van de vertering door voedsel te kiezen dat veel verteringsarbeid vraagt. Je kunt niet verder van de waarheid zitten.Veel mensen zijn bang om te vasten, om enkel sap te drinken, of om licht verteerbaar voedsel te gebruiken en af te zien van geconcentreerde voeding. Sommige mensen hebben daarvoor argumenten: bv. mag ik niet méér gewicht verliezen… het is al zo dramatisch. Ja het is mogelijk dat je in de beginperiode gewicht verliest en dat je lichaam naar zijn ideaal-gewicht gaat. Als je dan eenmaal je evenwicht hebt gevonden en je lichaam is gezuiverd van toxines en je organen functioneren weer optimaal, dan kan het zijn dat dat ook gepaard gaat met gewichtstoename, als dat nodig is. Maar daarvoor moet je opname en verwerking optimaal zijn. We zien energie en gezondheid te veel als een mathematisch gegeven. “Stop er veel in, en je krijgt er veel voor terug”. Je kunt opnieuw niet verder van de waarheid zijn, dan met zoʼn stelling. De efficiëntie van de stofwisseling maakt het allemaal, en door de spijsvertering een paar dagen op vakantie te sturen, kan het zijn dat die nadien veel beter functioneert.In alle probleemsituaties die ons lichaam kent, zouden we al het mogelijke moeten doen om energie te besparen. En dat begint bij de spijsvertering.Je lichaam heeft die energie nodig in een veel urgentere zaak.Wist je dat sap vloeibare voeding is, die weinig transformatie behoeft? Er gaat weinig energie naar spijsvertering. Daardoor blijft er meer energie voor andere levensprocessen en uiteraard… voor genezing ! Je ziet het, we zijn enthousiast over sap. 
Sap je gezond : een demonstratie en proeverij met een variatie van combinaties, methodes voor sap persen, wegwijs in de keuze van een sapmaker, of wat te doen als je niet over een sapmaker beschikt?  
Linda stuurde ons vrijdag 19/2 een mail door met de titel : Zijn vleesvervangers ongezond? EOS stelt : “Vegetarisch is niet automatisch gezond. Vleesvervangers bevatten soms veel zout en vet, en weinig eiwit.” – Dat vegetarisch niet per definitie gezond is, dat hebben we altijd gesteld. En dat vleesvervangers net als wat het stelt te vervangen niet het beste is uit de vegetarische voeding, zou iedereen duidelijk moeten zijn. Nu vind ik het wel merkwaardig dat EOS juist “weinig eiwit” als nadeel vermeldt, want dat is juist een voordeel, omdat de meeste mensen veel te veel eiwit eten. 
EOS wordt “het wetenschappelijk tijdschrift” genoemd. Wel, als dat zo is staat het in zijn bevindingen lijnrecht tegenover het wetenschappelijk tijdschrift NatuurStemmingen. En de adviezen en conclusies die ze maken zijn duidelijk gemaakt door mensen die noch de behoeften van het menselijk lichaam, noch de vegetarische voeding kennen. 
“Steeds meer mensen laten vlees links liggen. Waar vegetariërs lange tijd aangewezen waren op tofu, seitan en peulvruchten, is het aanbod burgers, worsten, balletjes, schnitzels en andere vleesanalogen vandaag niet meer te overzien. Maar even divers als het aanbod, is de samenstelling van die producten” zegt Eos. – EOS vergeet dat in de vegetarische voeding de vleesvervangers niet de dominante rol hebben als vlees in een klassieke voeding. De reden waarom mensen ze eten is meestal als een toemaatje bij een warme maaltijd, en meestal begeleid door veel groenten. Ik zie geen reden om daar zo dramatisch om te doen. 
Dat is puur Shelton, in Getting Well: “Beter Worden. En het is raak, onverbloemd en sterk gezegd. Geen omwegen maken, maar gewillig de oorzaken onder ogen zien en vermijden. Een leven leiden dat in harmonie is met de wetten die het leven leiden en die we uitspitten in de voordracht “Een Nieuwe Start”. Als dat is wat je wil : nieuwe kansen aanboren, dan moet je behalve de oorzaken van ziekte ook de oorzaken van gezondheid aanboren !
Brochure Sap je Gezond : 10 euro of 30 euro per 5 + verzendkosten

Vorige

Kort leven – lang sterven

Volgende

Consequent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén