Educatieve non-profit organisatie voor een gezonde en duurzame leefstijl

…en een tijd om te gaan*

37 jaar, het is geen kleinigheid… Het lijkt of ik nooit iets anders heb gekend, maar de werkelijkheid is anders. En zoals ik ooit met iets ben begonnen, niet wetend waar het me naartoe zou leiden, komt ook ooit eens de tijd om de riem af te leggen… en dat is nu.

Terwijl de meidoorns uitgebloeid zijn, en de olijfbomen nu overladen zijn met bloemen, begin ik mijn laatste (officiële) Groene Dag-week. Het pensioen… had ik veertig jaar geleden nooit gedacht dat ik het zou halen, hooguit halverwege… maar de wonderen zijn de wereld niet uit en op 1 mei is het zover en zal mijn officiële loopbaan erop zitten.

Als je ziet wat een mens op 37 jaar allemaal op zijn kerfstok heeft… duizenden voordrachten, cursussen, ontmoetingsdagen, wandelingen, sap- en gezondheidsweekends, persoonlijke contacten, boeken, brochures, tijdschriften… waarvan ik gelukkig weet dat het voor enkele mensen een verschil heeft gemaakt.

Ik weet dat een aantal mensen mijn job hebben benijd en me oprecht hebben gezegd : “zoiets als jij zou ik ook willen doen”. Ik begrijp dat helemaal, maar toch was het niet altijd gemakkelijk. Zoals ik het heb gedaan, vroeg dat een permanente inzet en het opzij zetten van uren en tijden. Er zijn zelfs een paar mensen die me ooit gevolgd hebben, maar het na een paar dagen voor bekeken hielden… Maar ik kijk terug met een diepe tevredenheid. Het was het mooiste werk wat ik kon gedaan hebben, zelfs al hebben jullie, de volgers, deelnemers, lezers… het me soms moeilijk gemaakt met vragen waar ik niet direct een antwoord op wist en die me dwongen om er studie van te maken, nog beter proberen te begrijpen, visualiseren, wat er in het lichaam gebeurt en waarom… en vooral wat er kon aan gedaan worden. Het heeft me de diepe overtuiging gegeven dat we nooit moeten proberen van het lichaam iets gedaan te krijgen, wat het niet spontaan uit zichzelf doet, maar dat we de natuur moeten begrijpen en de ruimte geven voor de enige echte genezing, volledig bestuurd door het lichaam zelf.

Maar alles heeft zijn tijd en in die 37 jaar heb ik goede en minder goede bewegingen zien ontstaan. Er is een bespreekbaarheid van voeding en gezondheid gekomen, veel mensen hebben de weg naar rauwe voeding gevonden… Maar er is nog veel te doen en daarom mag het hier niet stoppen. Dat betekent dat we zoeken we naar een nieuw team dat het Groene Dag werk wil verder zetten.

Vanaf 1 mei is het mijn plan om iedere dag (zo-vr) nog één uur (8-9 uur) te besteden aan Groene Dag (mails, blog, contacten). Dat geeft me de mogelijkheid om andere projecten (het ontvangen en begeleiden van mensen in Spanje, tuinieren, schilderen, Houvast en zendingsactiviteiten…) beter te maken. Daarbuiten zal Riet in het komende jaar de permanentie van Groene Dag verder zetten voor één jaar. Dit geeft ons de mogelijkheid om na te gaan welke belangstelling er is en waar de behoeften liggen.

Mochten er mensen zijn, die het de moeite waard vinden om dit werk verder te zetten (als vrijwilliger of professioneel), gelieve ons te contacteren, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en zo nodig voor de gepaste ondersteuning kunnen zorgen.

De tijdschriften, verbonden aan het lidmaatschap, worden gewoon volgens de planning in de loop van het jaar gepubliceerd. Je zult geen enkel exemplaar moeten missen. We zijn trouwens volop bezig met het volgende nummer “Wat schaft de V-pot?”

In elk geval wil ik alle leden / lezers / bezoekers / deelnemers enorm bedanken voor de vriendschap, steun, hulp, raad en vooral om te zien dat de boodschap die we brachten in goede aarde is terecht gekomen en dat jullie het opnieuw doorgeven ! Zo blijft de vlam van de pioniers van de Natuurlijke Hygiëne verder bestaan. Dat is waar het op aan komt.

En laat er geen twijfel over bestaan : Wij voor onszelf gaan door met het beleven en verspreiden van de waarheid “tot de hemelen met gedruis neervallen”. of zoals Stan Spiessens in 1938 zijn gedicht “Bij de Maaltijd” eindigde met de woorden “De orde Gods dwingt ons”.

…en een tijd om te gaan / zie Prediker 3

Beste Stefaan en Riet,
Met tranen in de ogen lees ik je afscheidsbrief en ben vooral geraakt door het gebed wat je stuurt. Dankbaar voor alles wat ik van u mocht leren, inzien, begrijpen en kunnen toepassen…maar vooral omdat je op mijn weg bent gekomen. Mijn gezondheid is zò verbeterd, dat ik niets anders meer wil nuttigen als het mij niet kan voeden. Voor 2 maanden verblijf ik in Rome om een vriendin te helpen en tot mijn eigen verbazing word ik door niets wat ik 18 jaar lang hier nuttigde, verleid. Alleen positieve commentaren hoor ik als mijn vrienden mij terug zien.   Mijn vriendin proeft alles mee en is al net zo verrukt over de smaak van de levende natuur. Dank zij uw inzet, doorzettingsvermogen en geloof in de goede zaak, voel ik mij gezonder en gezonder.   Jullie receptenboekjes heb ik mee genomen en inspireren mij.
Mijn DANK is oprecht en liefdevol, Lutgart

Vorige

Doordenken

Volgende

Vaccinaties

53 Comments

 1. Herman VAN IMPE

  Bedankt Stefaan en Riet voor wat jullie al die jaren hebben gedaan. Ik heb er alvast enorm veel aan gehad en in de eerste plaats … een schitterende gezondheid. Het gaat jullie goed. En toch blijf ik met heel veel belangstelling uitkijken wat jullie verder doen. Bedankt voor alles. Vriendelijke groeten, Herman

 2. Herman VAN IMPE

  Bedankt Stefaan en Riet voor wat jullie al die jaren hebben gedaan. Ik heb er alvast enorm veel aan gehad en in de eerste plaats … een schitterende gezondheid. Het gaat jullie goed. En toch blijf ik met heel veel belangstelling uitkijken wat jullie verder doen. Bedankt voor alles. Vriendelijke groeten, Herman

 3. Herman VAN IMPE

  Bedankt Stefaan en Riet voor wat jullie al die jaren hebben gedaan. Ik heb er alvast enorm veel aan gehad en in de eerste plaats … een schitterende gezondheid. Het gaat jullie goed. En toch blijf ik met heel veel belangstelling uitkijken wat jullie verder doen. Bedankt voor alles. Vriendelijke groeten, Herman

 4. Luc Bauters

  Beste Stefaan, Riet, jullie waren echte pioniers voor ons (alle leden) en ik heb veel informatie opgestoken van jullie. Hoeveel “slimme” mensen lopen er niet rond die over bepaalde thema’s alles weten maar niet weten hoe hun lichaam werkt. Dit zou een eerste vereiste moeten zijn in de algemene opvoeding van de mens.
  Van harte bedankt voor al deze boeiende informatie.
  Mvg, Luc Bauters

  On Mon, Apr 22, 2019 at 12:46 PM Groene Dag, voor natuurlijke gezondheid wrote:

  > stefaandewever posted: ” 37 jaar, het is geen kleinigheid… Het lijkt of > ik nooit iets anders heb gekend, maar de werkelijkheid is anders. En zoals > ik ooit met iets ben begonnen, niet wetend waar het me naartoe zou leiden, > komt ook ooit eens de tijd om de riem af te leggen… e” >

 5. Luc Bauters

  Beste Stefaan, Riet, jullie waren echte pioniers voor ons (alle leden) en ik heb veel informatie opgestoken van jullie. Hoeveel “slimme” mensen lopen er niet rond die over bepaalde thema’s alles weten maar niet weten hoe hun lichaam werkt. Dit zou een eerste vereiste moeten zijn in de algemene opvoeding van de mens.
  Van harte bedankt voor al deze boeiende informatie.
  Mvg, Luc Bauters

  On Mon, Apr 22, 2019 at 12:46 PM Groene Dag, voor natuurlijke gezondheid wrote:

  > stefaandewever posted: ” 37 jaar, het is geen kleinigheid… Het lijkt of > ik nooit iets anders heb gekend, maar de werkelijkheid is anders. En zoals > ik ooit met iets ben begonnen, niet wetend waar het me naartoe zou leiden, > komt ook ooit eens de tijd om de riem af te leggen… e” >

 6. Luc Bauters

  Beste Stefaan, Riet, jullie waren echte pioniers voor ons (alle leden) en ik heb veel informatie opgestoken van jullie. Hoeveel “slimme” mensen lopen er niet rond die over bepaalde thema’s alles weten maar niet weten hoe hun lichaam werkt. Dit zou een eerste vereiste moeten zijn in de algemene opvoeding van de mens.
  Van harte bedankt voor al deze boeiende informatie.
  Mvg, Luc Bauters

  On Mon, Apr 22, 2019 at 12:46 PM Groene Dag, voor natuurlijke gezondheid wrote:

  > stefaandewever posted: ” 37 jaar, het is geen kleinigheid… Het lijkt of > ik nooit iets anders heb gekend, maar de werkelijkheid is anders. En zoals > ik ooit met iets ben begonnen, niet wetend waar het me naartoe zou leiden, > komt ook ooit eens de tijd om de riem af te leggen… e” >

 7. wimkellaert

  Hallo Stefaan,

  Ik wens jullie een mooie tijd in Spanje ! Bedankt voor je toewijding en werk voor Groene Dag.

  We zien beide ongetwijfeld uit naar de vervulling van Bijbelse beloften,.. Handeling 17:31 en Openbaring 21:3,4

  De wereld staat in brand… zie weer eens die aanslagen in Sri Lanka…

  De wereld gaat voorbij, maar wie de wil van God doet blijft in eeuwigheid.. en dat wens ik je toe..

  Groetjes Wim

  >

 8. wimkellaert

  Hallo Stefaan,

  Ik wens jullie een mooie tijd in Spanje ! Bedankt voor je toewijding en werk voor Groene Dag.

  We zien beide ongetwijfeld uit naar de vervulling van Bijbelse beloften,.. Handeling 17:31 en Openbaring 21:3,4

  De wereld staat in brand… zie weer eens die aanslagen in Sri Lanka…

  De wereld gaat voorbij, maar wie de wil van God doet blijft in eeuwigheid.. en dat wens ik je toe..

  Groetjes Wim

  >

 9. wimkellaert

  Hallo Stefaan,

  Ik wens jullie een mooie tijd in Spanje ! Bedankt voor je toewijding en werk voor Groene Dag.

  We zien beide ongetwijfeld uit naar de vervulling van Bijbelse beloften,.. Handeling 17:31 en Openbaring 21:3,4

  De wereld staat in brand… zie weer eens die aanslagen in Sri Lanka…

  De wereld gaat voorbij, maar wie de wil van God doet blijft in eeuwigheid.. en dat wens ik je toe..

  Groetjes Wim

  >

 10. jeannineandrea

  Stefaan en Riet,

  Bedankt voor alles en voor al de raadgevingen in de mooie “Natuurstemmingen”.

  Lieve groeten,

  Jeannine

 11. jeannineandrea

  Stefaan en Riet,

  Bedankt voor alles en voor al de raadgevingen in de mooie “Natuurstemmingen”.

  Lieve groeten,

  Jeannine

 12. jeannineandrea

  Stefaan en Riet,

  Bedankt voor alles en voor al de raadgevingen in de mooie “Natuurstemmingen”.

  Lieve groeten,

  Jeannine

 13. Lieve

  Jullie mogen terecht trots zijn op de sporen die jullie hebben gelegd en alle treinen die jullie op gang hebben getrokken. Ik wens jullie nog een mooie vervulde tijd in Spanje !
  Lieve groetjes

 14. Lieve

  Jullie mogen terecht trots zijn op de sporen die jullie hebben gelegd en alle treinen die jullie op gang hebben getrokken. Ik wens jullie nog een mooie vervulde tijd in Spanje !
  Lieve groetjes

 15. Lieve

  Jullie mogen terecht trots zijn op de sporen die jullie hebben gelegd en alle treinen die jullie op gang hebben getrokken. Ik wens jullie nog een mooie vervulde tijd in Spanje !
  Lieve groetjes

 16. suzanne

  Beste Riet en Stefaan, Al had ik dit zien aankomen, wanneer jullie naar Spanje vertrokken. Eindelijk een beetje meer rust. Dat hebben jullie verdiend met jullie enorme levenswerk. Nogmaals een dikke proficiat. Het heeft zijn nazaten al nagelaten, verschillende leden hebben reeds vrijwillig jullie taak gedeeltelijk over genomen om jullie werk verder te zetten en dat verdient ook een proficiat. Op mijn beurt ga ik alles doen om verder de Groepsgesprekken in Kampenhout verder te zetten, al is het tot nu toe om de 3 maanden tijdens het schoolperiode.
  Warme groetjes, Suzanne.

 17. suzanne

  Beste Riet en Stefaan, Al had ik dit zien aankomen, wanneer jullie naar Spanje vertrokken. Eindelijk een beetje meer rust. Dat hebben jullie verdiend met jullie enorme levenswerk. Nogmaals een dikke proficiat. Het heeft zijn nazaten al nagelaten, verschillende leden hebben reeds vrijwillig jullie taak gedeeltelijk over genomen om jullie werk verder te zetten en dat verdient ook een proficiat. Op mijn beurt ga ik alles doen om verder de Groepsgesprekken in Kampenhout verder te zetten, al is het tot nu toe om de 3 maanden tijdens het schoolperiode.
  Warme groetjes, Suzanne.

 18. suzanne

  Beste Riet en Stefaan, Al had ik dit zien aankomen, wanneer jullie naar Spanje vertrokken. Eindelijk een beetje meer rust. Dat hebben jullie verdiend met jullie enorme levenswerk. Nogmaals een dikke proficiat. Het heeft zijn nazaten al nagelaten, verschillende leden hebben reeds vrijwillig jullie taak gedeeltelijk over genomen om jullie werk verder te zetten en dat verdient ook een proficiat. Op mijn beurt ga ik alles doen om verder de Groepsgesprekken in Kampenhout verder te zetten, al is het tot nu toe om de 3 maanden tijdens het schoolperiode.
  Warme groetjes, Suzanne.

 19. Fabienne Deklerck

  Welverdiend!!! Geniet van deze nieuwe fase en bedankt voor alle inspiratie en goeie adviezen🙏

  Mvg, Fabienne Deklerck

 20. Fabienne Deklerck

  Welverdiend!!! Geniet van deze nieuwe fase en bedankt voor alle inspiratie en goeie adviezen🙏

  Mvg, Fabienne Deklerck

 21. Fabienne Deklerck

  Welverdiend!!! Geniet van deze nieuwe fase en bedankt voor alle inspiratie en goeie adviezen🙏

  Mvg, Fabienne Deklerck

 22. Chris Van Neyghen

  Alle goeds, Stefaan (en Riet), en bedankt voor zoveel info, goede raad en steeds maar aan de kar trekken in de goede richting. Onvermoeibaar. Tenminste zo leek het. Natuurlijk heb jij recht op je pensioen!

  Al zullen er wellicht nog veel praktische vragen blijven bij velen, en kan je dat nog eens verduidelijken. Wat stopt, wat blijft? Wat in verband met: – het tijdschrift – de winkel van Saartje – brochures eventueel nog te verkrijgen via Saartje – online aankopen, via Saartje – andere dingen die me misschien later door het hoofd zullen schieten – wat met het e-mailadres …..

  Ik stuur nog een apart mailtje over mijn ervaring met de Vit D3/K2.

  Het ga je/jullie goed! Chris

  >

 23. Chris Van Neyghen

  Alle goeds, Stefaan (en Riet), en bedankt voor zoveel info, goede raad en steeds maar aan de kar trekken in de goede richting. Onvermoeibaar. Tenminste zo leek het. Natuurlijk heb jij recht op je pensioen!

  Al zullen er wellicht nog veel praktische vragen blijven bij velen, en kan je dat nog eens verduidelijken. Wat stopt, wat blijft? Wat in verband met: – het tijdschrift – de winkel van Saartje – brochures eventueel nog te verkrijgen via Saartje – online aankopen, via Saartje – andere dingen die me misschien later door het hoofd zullen schieten – wat met het e-mailadres …..

  Ik stuur nog een apart mailtje over mijn ervaring met de Vit D3/K2.

  Het ga je/jullie goed! Chris

  >

 24. Chris Van Neyghen

  Alle goeds, Stefaan (en Riet), en bedankt voor zoveel info, goede raad en steeds maar aan de kar trekken in de goede richting. Onvermoeibaar. Tenminste zo leek het. Natuurlijk heb jij recht op je pensioen!

  Al zullen er wellicht nog veel praktische vragen blijven bij velen, en kan je dat nog eens verduidelijken. Wat stopt, wat blijft? Wat in verband met: – het tijdschrift – de winkel van Saartje – brochures eventueel nog te verkrijgen via Saartje – online aankopen, via Saartje – andere dingen die me misschien later door het hoofd zullen schieten – wat met het e-mailadres …..

  Ik stuur nog een apart mailtje over mijn ervaring met de Vit D3/K2.

  Het ga je/jullie goed! Chris

  >

  • In feite verandert er voorlopig niets, behalve dat ik me stilletjesaan terugtrek in de hoop dat iemand anders met even veel vuur de kar trekt. Gedurende één jaar zal Riet de administratieve kant verzorgen en de mails beantwoorden. Het tijdschrift wordt in ieder geval verder gepubliceerd tot eind dit jaar. Daarachter hangt het af van mogelijke interesse. Saartje gaat door met haar winkeltje en ook met de verspreiding van de Groene Dag-literatuur…

 25. Lieve

  Jullie hebben alles gedaan om de mensen bewuster te maken en ik denk dat het resultaat er mag zijn. Geniet nu met volle teugen van jullie pensioen.
  Groetjes Lieve

 26. Lieve

  Jullie hebben alles gedaan om de mensen bewuster te maken en ik denk dat het resultaat er mag zijn. Geniet nu met volle teugen van jullie pensioen.
  Groetjes Lieve

 27. Lieve

  Jullie hebben alles gedaan om de mensen bewuster te maken en ik denk dat het resultaat er mag zijn. Geniet nu met volle teugen van jullie pensioen.
  Groetjes Lieve

 28. Boeykens Jenny

  Beste Stefaan en Riet,

  Van harte veel dank voor het enorme mooie levenswerk dat jullie nalaten!!! …. Het heeft mij over gezondheid leren nadenken en heeft mij ontzettend veel bijgebracht…ik ben hier heel blij om.
  Het zou fantastisch zijn mocht groenedag overgelaten worden aan iemand met dezelfde inspiratie en inzet als jou Stefaan…
  Het ga jullie goed in Spanje en met wat jullie daar verder nog gaan doen…..ik wens jullie een heel mooie toekomst!

  Groeten,
  Jennie Boeykens.

 29. Boeykens Jenny

  Beste Stefaan en Riet,

  Van harte veel dank voor het enorme mooie levenswerk dat jullie nalaten!!! …. Het heeft mij over gezondheid leren nadenken en heeft mij ontzettend veel bijgebracht…ik ben hier heel blij om.
  Het zou fantastisch zijn mocht groenedag overgelaten worden aan iemand met dezelfde inspiratie en inzet als jou Stefaan…
  Het ga jullie goed in Spanje en met wat jullie daar verder nog gaan doen…..ik wens jullie een heel mooie toekomst!

  Groeten,
  Jennie Boeykens.

 30. Boeykens Jenny

  Beste Stefaan en Riet,

  Van harte veel dank voor het enorme mooie levenswerk dat jullie nalaten!!! …. Het heeft mij over gezondheid leren nadenken en heeft mij ontzettend veel bijgebracht…ik ben hier heel blij om.
  Het zou fantastisch zijn mocht groenedag overgelaten worden aan iemand met dezelfde inspiratie en inzet als jou Stefaan…
  Het ga jullie goed in Spanje en met wat jullie daar verder nog gaan doen…..ik wens jullie een heel mooie toekomst!

  Groeten,
  Jennie Boeykens.

 31. Charlotte & Bernhard

  *****Een tijd om te gaan*****
  moet voor jou met 5 sterren aangeduid.
  Deze titel sloeg ons om het hart, de nederigheid waarmee je zegt gelukkig te zijn dat het voor enkele mensen het verschil heeft gemaakt.
  Heel zeker zijn die enkele met héél velen.
  Wie jouw job benijdde had geen idee van het werk dat je verzette. Zelf ALTIJD bezig, hebben we nooit begrepen hoe je zoveel aankon.
  Mensen zullen het de moeite waard vinden je werk verder te zetten,
  maar als wij in één ding je geen moed kunnen geven, dan is het hierin,
  “niemand” zal dat kunnen.
  Wij begrijpen je beslissing en juichen ze ten volle toe…je somt zelf de taken of hobbies op je wil doen…tuinieren, schilderen enz.
  Je werk zal niet minder zijn, dat kunnen wij U voorspellen, maar je hoofd zal vrij zijn. Op pensioen, dat rare woord, wordt de mooiste periode van je leven. Dagen moeten driemaal langer worden om alles te kunnen doen, om ambitie waar te maken.
  Tot de hemelen in gedruis neervallen…we je hopelijk daar terug vinden.
  Dank in grote mate, we doen voort zoals je het ons leerde.
  Charlotte & Bernhard
  26.04.219

 32. Charlotte & Bernhard

  *****Een tijd om te gaan*****
  moet voor jou met 5 sterren aangeduid.
  Deze titel sloeg ons om het hart, de nederigheid waarmee je zegt gelukkig te zijn dat het voor enkele mensen het verschil heeft gemaakt.
  Heel zeker zijn die enkele met héél velen.
  Wie jouw job benijdde had geen idee van het werk dat je verzette. Zelf ALTIJD bezig, hebben we nooit begrepen hoe je zoveel aankon.
  Mensen zullen het de moeite waard vinden je werk verder te zetten,
  maar als wij in één ding je geen moed kunnen geven, dan is het hierin,
  “niemand” zal dat kunnen.
  Wij begrijpen je beslissing en juichen ze ten volle toe…je somt zelf de taken of hobbies op je wil doen…tuinieren, schilderen enz.
  Je werk zal niet minder zijn, dat kunnen wij U voorspellen, maar je hoofd zal vrij zijn. Op pensioen, dat rare woord, wordt de mooiste periode van je leven. Dagen moeten driemaal langer worden om alles te kunnen doen, om ambitie waar te maken.
  Tot de hemelen in gedruis neervallen…we je hopelijk daar terug vinden.
  Dank in grote mate, we doen voort zoals je het ons leerde.
  Charlotte & Bernhard
  26.04.219

 33. Charlotte & Bernhard

  *****Een tijd om te gaan*****
  moet voor jou met 5 sterren aangeduid.
  Deze titel sloeg ons om het hart, de nederigheid waarmee je zegt gelukkig te zijn dat het voor enkele mensen het verschil heeft gemaakt.
  Heel zeker zijn die enkele met héél velen.
  Wie jouw job benijdde had geen idee van het werk dat je verzette. Zelf ALTIJD bezig, hebben we nooit begrepen hoe je zoveel aankon.
  Mensen zullen het de moeite waard vinden je werk verder te zetten,
  maar als wij in één ding je geen moed kunnen geven, dan is het hierin,
  “niemand” zal dat kunnen.
  Wij begrijpen je beslissing en juichen ze ten volle toe…je somt zelf de taken of hobbies op je wil doen…tuinieren, schilderen enz.
  Je werk zal niet minder zijn, dat kunnen wij U voorspellen, maar je hoofd zal vrij zijn. Op pensioen, dat rare woord, wordt de mooiste periode van je leven. Dagen moeten driemaal langer worden om alles te kunnen doen, om ambitie waar te maken.
  Tot de hemelen in gedruis neervallen…we je hopelijk daar terug vinden.
  Dank in grote mate, we doen voort zoals je het ons leerde.
  Charlotte & Bernhard
  26.04.219

 34. Charlotte & Bernhard

  *****Een tijd om te gaan*****
  moet voor jou met 5 sterren aangeduid.
  Deze titel sloeg ons om het hart, de nederigheid waarmee je zegt gelukkig te zijn dat het voor enkele mensen het verschil heeft gemaakt.
  Heel zeker zijn die enkele met héél velen.
  Wie jouw job benijdde had geen idee van het werk dat je verzette. Zelf ALTIJD bezig, hebben we nooit begrepen hoe je zoveel aankon.
  Mensen zullen het de moeite waard vinden je werk verder te zetten,
  maar als wij in één ding je geen moed kunnen geven, dan is het hierin,
  “niemand” zal dat kunnen.
  Wij begrijpen je beslissing en juichen ze ten volle toe…je somt zelf de taken of hobbies op je wil doen…tuinieren, schilderen enz.
  Je werk zal niet minder zijn, dat kunnen wij U voorspellen, maar je hoofd zal vrij zijn. Op pensioen, dat rare woord, wordt de mooiste periode van je leven. Dagen moeten driemaal langer worden om alles te kunnen doen, om ambitie waar te maken.
  Tot de hemelen in gedruis neervallen…we je hopelijk daar terug vinden.
  Dank in grote mate, we doen voort zoals je het ons leerde.
  Charlotte & Bernhard
  26.04.219

 35. Charlotte & Bernhard

  *****Een tijd om te gaan*****
  moet voor jou met 5 sterren aangeduid.
  Deze titel sloeg ons om het hart, de nederigheid waarmee je zegt gelukkig te zijn dat het voor enkele mensen het verschil heeft gemaakt.
  Heel zeker zijn die enkele met héél velen.
  Wie jouw job benijdde had geen idee van het werk dat je verzette. Zelf ALTIJD bezig, hebben we nooit begrepen hoe je zoveel aankon.
  Mensen zullen het de moeite waard vinden je werk verder te zetten,
  maar als wij in één ding je geen moed kunnen geven, dan is het hierin,
  “niemand” zal dat kunnen.
  Wij begrijpen je beslissing en juichen ze ten volle toe…je somt zelf de taken of hobbies op je wil doen…tuinieren, schilderen enz.
  Je werk zal niet minder zijn, dat kunnen wij U voorspellen, maar je hoofd zal vrij zijn. Op pensioen, dat rare woord, wordt de mooiste periode van je leven. Dagen moeten driemaal langer worden om alles te kunnen doen, om ambitie waar te maken.
  Tot de hemelen in gedruis neervallen…we je hopelijk daar terug vinden.
  Dank in grote mate, we doen voort zoals je het ons leerde.
  Charlotte & Bernhard
  26.04.219

  • In feite verandert er voorlopig niets, behalve dat ik me stilletjesaan terugtrek in de hoop dat iemand anders met even veel vuur de kar trekt. Gedurende één jaar zal Riet de administratieve kant verzorgen en de mails beantwoorden. Het tijdschrift wordt in ieder geval verder gepubliceerd tot eind dit jaar. Daarachter hangt het af van mogelijke interesse. Saartje gaat door met haar winkeltje en ook met de verspreiding van de Groene Dag-literatuur…

  • In feite verandert er voorlopig niets, behalve dat ik me stilletjesaan terugtrek in de hoop dat iemand anders met even veel vuur de kar trekt. Gedurende één jaar zal Riet de administratieve kant verzorgen en de mails beantwoorden. Het tijdschrift wordt in ieder geval verder gepubliceerd tot eind dit jaar. Daarachter hangt het af van mogelijke interesse. Saartje gaat door met haar winkeltje en ook met de verspreiding van de Groene Dag-literatuur…

 36. Maria De Weerdt

  Beste Stefaan,
  Ik wens je het allerbeste tijdens je nieuwe levensfase.
  Ik ben zeer blij dat je ons blijft ondersteunen met je informerende en motiverende berichten.
  De groene levenswijze die je met een oneindig geduld steeds weer duidelijkheid geeft is en zal
  altijd blijven.
  Warme groeten – Maria

 37. Maria De Weerdt

  Beste Stefaan,
  Ik wens je het allerbeste tijdens je nieuwe levensfase.
  Ik ben zeer blij dat je ons blijft ondersteunen met je informerende en motiverende berichten.
  De groene levenswijze die je met een oneindig geduld steeds weer duidelijkheid geeft is en zal
  altijd blijven.
  Warme groeten – Maria

 38. Maria De Weerdt

  Beste Stefaan,
  Ik wens je het allerbeste tijdens je nieuwe levensfase.
  Ik ben zeer blij dat je ons blijft ondersteunen met je informerende en motiverende berichten.
  De groene levenswijze die je met een oneindig geduld steeds weer duidelijkheid geeft is en zal
  altijd blijven.
  Warme groeten – Maria

 39. Maria De Weerdt

  Beste Stefaan,
  Ik wens je het allerbeste tijdens je nieuwe levensfase.
  Ik ben zeer blij dat je ons blijft ondersteunen met je informerende en motiverende berichten.
  De groene levenswijze die je met een oneindig geduld steeds weer duidelijkheid geeft is en zal
  altijd blijven.
  Warme groeten – Maria

 40. Maria De Weerdt

  Beste Stefaan,
  Ik wens je het allerbeste tijdens je nieuwe levensfase.
  Ik ben zeer blij dat je ons blijft ondersteunen met je informerende en motiverende berichten.
  De groene levenswijze die je met een oneindig geduld steeds weer duidelijkheid geeft is en zal
  altijd blijven.
  Warme groeten – Maria

 41. Leona De Waegeneer

  Beste Stefaan en Riet, ik ben Julie zo dankbaar voor al die jaren dat ik op jullie kon rekenen voor goede raad. Al die jaren dat jullie mijn pakketjes op stuurden naar Spanje en nu zijn de rollen omgekeerd. Ik wens jullie vele gelukkige jaren samen in Spanje… Welverdiende rust, want jullie zijn schatten van mensen. Ik vergeet jullie nooit’ veel liefs, Leona 😍😍😍

 42. Leona De Waegeneer

  Beste Stefaan en Riet, ik ben Julie zo dankbaar voor al die jaren dat ik op jullie kon rekenen voor goede raad. Al die jaren dat jullie mijn pakketjes op stuurden naar Spanje en nu zijn de rollen omgekeerd. Ik wens jullie vele gelukkige jaren samen in Spanje… Welverdiende rust, want jullie zijn schatten van mensen. Ik vergeet jullie nooit’ veel liefs, Leona 😍😍😍

 43. Leona De Waegeneer

  Beste Stefaan en Riet, ik ben Julie zo dankbaar voor al die jaren dat ik op jullie kon rekenen voor goede raad. Al die jaren dat jullie mijn pakketjes op stuurden naar Spanje en nu zijn de rollen omgekeerd. Ik wens jullie vele gelukkige jaren samen in Spanje… Welverdiende rust, want jullie zijn schatten van mensen. Ik vergeet jullie nooit’ veel liefs, Leona 😍😍😍

 44. Leona De Waegeneer

  Beste Stefaan en Riet, ik ben Julie zo dankbaar voor al die jaren dat ik op jullie kon rekenen voor goede raad. Al die jaren dat jullie mijn pakketjes op stuurden naar Spanje en nu zijn de rollen omgekeerd. Ik wens jullie vele gelukkige jaren samen in Spanje… Welverdiende rust, want jullie zijn schatten van mensen. Ik vergeet jullie nooit’ veel liefs, Leona 😍😍😍

 45. Dag Stefaan en Riet

  Je weet maar wat je verliest als het dreigt te stoppen … Jullie berichten over gezondheid en alles wat dit inhoudt. Jullie brachten bewustwording hoe te eten, te ademen, te leven.
  Dank voor al die jaren inzet, ik heb er veel deugd van gehad. Ook de zaden, kruiden, gedroogde vruchten … ik blijf ze gebruiken, ik blijf ze bestellen zolang ik die bij Groene dag kan bekomen.
  Geniet samen in jullie nieuwe heimat van jullie beiden en met een goede gezondheid, het gaat jullie goed!
  Van harte
  Wiske

 46. Dag Stefaan en Riet

  Je weet maar wat je verliest als het dreigt te stoppen … Jullie berichten over gezondheid en alles wat dit inhoudt. Jullie brachten bewustwording hoe te eten, te ademen, te leven.
  Dank voor al die jaren inzet, ik heb er veel deugd van gehad. Ook de zaden, kruiden, gedroogde vruchten … ik blijf ze gebruiken, ik blijf ze bestellen zolang ik die bij Groene dag kan bekomen.
  Geniet samen in jullie nieuwe heimat van jullie beiden en met een goede gezondheid, het gaat jullie goed!
  Van harte
  Wiske

 47. Anita Vekemans

  Beste Stefaan,

  Met grote spijt lees ik dat je met ‘pensioen’ gaat.
  Het is je van harte gegund, maar hopelijk blijf je ‘actief’ met je brochures en tijdschriften.
  Take care,

  Anita

 48. Anita Vekemans

  Beste Stefaan,

  Met grote spijt lees ik dat je met ‘pensioen’ gaat.
  Het is je van harte gegund, maar hopelijk blijf je ‘actief’ met je brochures en tijdschriften.
  Take care,

  Anita

 49. Anita Vekemans

  Beste Stefaan,

  Met grote spijt lees ik dat je met ‘pensioen’ gaat.
  Het is je van harte gegund, maar hopelijk blijf je ‘actief’ met je brochures en tijdschriften.
  Take care,

  Anita

 50. Anita Vekemans

  Beste Stefaan,

  Met grote spijt lees ik dat je met ‘pensioen’ gaat.
  Het is je van harte gegund, maar hopelijk blijf je ‘actief’ met je brochures en tijdschriften.
  Take care,

  Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén