Het spook steekt weer de kop op… De ether is er vol van… vaccinaties moeten. Het moet gedaan zijn met die mensen die door vaccinaties te weigeren, verhinderen dat een ziekte voor eens en voor altijd wordt uitgeroeid en dat ze mensen in gevaar brengen.
Alle middelen zijn goed om vaccinaties in de kijker te brengen. 300 leerlingen die netjes staan aan te schuiven om hun HPV-vaccin te ontvangen. En werd bericht dat “praktisch geen van de studenten had het geweigerd”. Stel je voor dat je zelf student was geweest… zou je dan zelf een slecht figuur willen slaan?

Eén van onze lezers schrijft: “Ook bij ons in de kliniek waar ik vroeger werkte, is de vaccinatiecampagne  weer goed van start gegaan. Ik weet dat veel mensen er niet durven tegen ingaan en zich laten vaccineren. Ja ik hoorde ook dat verleden jaar een man bij de huisarts langs ging om een voorschrift voor zijn medicatie en het niet kreeg. De  voorwaarde was dat eerst hij een griepvaccin liet zetten.”

Dat is diezelfde WestVlaamse groep die in de kijker komt als goede leerling van de VaccinatieKlas, en die zeer creatief is in het bedenken hoe ze betere punten scoren in de vaccinatieranglijst… Door “kans op weekje extra verlofdagen als ze zich laten vaccineren tegen griep” en tal van andere beloningen… in het verleden zelfs een laptop. Nu is er de heuse ‘grieproadshow’ in het verschiet. “We ervaarden dat de vaccinatiegraad het laagst was bij het personeel actief binnen de huishoudhulp”, aldus de verantwoordelijke. “Net omdat zij amper naar ons administratief centrum komen en ook niet speciaal kwamen om een vaccin toegediend te krijgen. Daarom hebben we beslist een vaccinatiemoment te voorzien tijdens hun teamoverleg. Dat hebben we vervolgens verder opengetrokken en we gaan begin november echt de hort op met de vaccins naar onze woon-zorgcentra, dienstencentra, kinderopvanginitiatieven,…om de personeelsleden die het willen te vaccineren.”
Het is toch een teken aan de wand, dat net in de Zorgsector – ondanks alle intimidaties en aandringen, mensen het niet zien zitten om zo’n vaccinaties te nemen. Waarom zoveel verzet? Wellicht omdat ze nog altijd een beetje gezond verstand hebben om te zien wat er gebeurt met al die mensen die hun vaccins netjes toegediend krijgen.
Die het willen“… Maar wat gaan mensen dan zeggen als ze staan aan te dringen met hun spuit? Waar is dan de therapievrijheid? Moeten mensen zich verantwoorden voor hun persoonlijke keuzes?

Jammer genoeg wil niemand een serieuze uitdaging proberen. Bv een kadobon aan het personeel: iedere week een mand voor ieder personeelslid met voor 20 euro extra fruit… een jaar lang. Zien of dat de aanwezigheid op de werkvloer en de werkzaamheidsgraad zal verhogen!

Mensen hebben behoefte aan een beetje achtergrond informatie + een kijk op alternatieve hulp. Daarom :