Educatieve non-profit organisatie voor een gezonde en duurzame leefstijl

Een eerste workshop… in NL


Na maanden achter de schermen, komen we aftastend met een eerste activiteit, want hoe begin je met een nieuwe vereniging? Met een nieuw team? Daarbij treden we in de voetsporen van 2 bijzondere mensen met 38 jaar ervaring. Dat is niet niks. We hebben dan ook besloten om de tijd te nemen en alle mogelijkheden op ons in te laten werken om zo de toekomst vorm te geven. We zijn gestart met het inventariseren van alle kennis, boeken en materialen die er zijn. En wat blijkt? De informatie over natuurlijke hygiene en gezonde voeding blijft actueel. Daarom kijken we de bestaande degelijke informatie toegankelijk kunnen maken en in een nieuw jasje kunnen gieten. Hierbij willen we nog steeds de toegang tot de brochures en boeken blijven voorzien, geprint (waar nog vooradig) en digitaal. Ook de informatie op de website blijft beschikbaar en wordt waar mogelijk aangevuld. We willen met de nieuwe vzw De Groene Dag educatie voorzien over een gezonde en duurzame leefstijl op basis van wetenschappelijke inzichten en dit hoofdzakelijk voor het Nederlandse en Vlaamse taalgebied.

Deze herfst werken we de plannen verder uit en volgt hier op de website en naar de huidige leden een update. Bij het uitwerken van de toekomst plannen kunnen we nog steeds op de goede raad van Stefaan en Riet rekenen, waarvoor we heel dankbaar zijn. Het is tenslotte een eer om hun levenswerk te mogen verder zetten.

We kijken uit naar de workshop in Nederland! Wil jij ook een steentje bijdragen aan De Groene Dag? Heb je een idee voor een activiteit in Belgiƫ of in Nederland. Wil je graag een lezing over een bepaald onderwerp? Heb je behoefte om je theoretische kennis bij te schaven of praktijkkennis op te doen? Neem dan contact op met ons. Dat kan via het contactformulier van de website.


Heerlijk vitaal water met fruit en kruiden

Blijf op de hoogte van de plannen, registreer je om de blog via email te ontvangen

[jetpack_subscription_form subscribe_placeholder=”Email Address” show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”true” submit_button_text=”Sign up” custom_text_button_color=”#ffffff” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”has-text-color has-background-color has-background has-vivid-green-cyan-background-color” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Vorige

Groen en enthousiast

Volgende

Zero waste voedsel inkopen doen

  1. Beste Christianne – Dat heb je mooi beschreven. Bedankt ook om aan ons te denken. Hoe begin je een nieuwe vereniging? Met voor jezelf te bedenken wat en waarom die inhoud die je verdedigt zo belangrijk is, of een verschil kan maken in het leven van mensen. Een lijstje maken van zaken die je zo graag zou willen dat mensen kennen, begrijpen, in praktijk brengen… en dan iets doen. Soms met veel respons, soms wat minder… maar je leert elke keer zelf iets. Zo hebben we het ervaren en wellicht zijn er veel manieren om een positieve invloed te krijgen in het leven van anderen… Er is niets dat meer geluk schenkt.
    Tussen haakjes, wist je dat elke les die je geeft aan anderen ook in je eigen oor een nagalm heeft? We wensen jullie veel prettige Groene Dagen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén