Op 1 januari 2019 werd de Wekelijkse Nieuwsbrief vervangen door deze Blog. Eigenlijk hoef je niet eens het verschil te merken, want als je je aanmeldt als Volger van De Groene Dag, ontvang je net als in het verleden, bij elk artikel dat wordt toegevoegd, het ontwerp in je mailbox en blijf je op de hoogte van wat er gebeurt bij Groene Dag.
Maar wat beter is, is dat je op eender welk moment alle brieven kunt raadplegen en daardoor een hele bibliotheek aan gezondheidsonderwerpen terugvindt….
Een ander pluspunt is dat je zelf kunt reageren op ouderen nieuwe artikels, kunt zoeken op thema…
De ‘Volgerknop‘ vind je in de rechterbalk. Volg gewoon de instructies. Eén maal klikken volstaat. Je krijgt dan een uitnodiging die je alleen nog moet bevestigen.

“De wonderbare apotheek van de natuur, die door de hemelse Architect in ons wezen werd gelegd, produceert de meeste geneesmiddelen die we nodig hebben.” ! – Norman Cousins

Wou je een betere gezondheid ? Dan niet zonder lachen !

William F. Fry, psychiater aan Stanford University School of Medicine, veronderstelt dat “lachen kan dienen als een blokkerend middel, een soort kogelvrije vest, dat kan beschermen tegen de vernielingen van negatieve emoties die met ziekte gepaard gaan.” Fry heeft dertig jaar lang de effecten van het lachen bestudeerd. Hij zegt dat slechts drie minuten per dag lachen ruwweg gelijk staat aan tien minuten roeien. Dit heeft zijn goede uitwerking op de longen en hart- en vatensysteem met als neveneffect verlaging van de bloeddruk, hartslag, ademhaling en spierspanning. “Als u die drie minuten niet kunt halen, besef dan dat één minuut al een therapeutisch ontspanningseffect heeft van 45 minuten”, zo berekende Henri Rubinstein, een Franse neuroloog. Het leven wordt anders als je begint met een glimlach naar jezelf. Cultiveer geluk en blijdschap en deel dit gul uit in je omgeving.