Hier vind je een stap voor stap uitleg over hoe je kunt aanmelden bij de Community van De Groene Dag in Discord. Discord is een open source softwareprogramma en pagina op het internet waar je binnen het gedeelte van De Groene Dag allerlei kanalen hebt over verschillende onderwerpen. Sommige kanalen zijn toegankelijk voor iedereen. Sommige kanalen kun je alleen zien als je een bepaalde rol hebt toegewezen gekregen. Als lid van De Groene Dag krijg je bij binnenkomst de rol ‘Leden DGD’. Als cursist de rol ‘cursist’ en als vrijwilliger de rol ‘vrijwilliger’. Meld je altijd aan met de naam die bij ons bekend is. Dan kunnen we deze checken en op basis daarvan de rol handmatig instellen. (Dit kan even duren dus!). Na het toewijzen van de rol kun je je gebruikersnaam op ieder moment aanpassen naar je eigen wensen.

Gebruik de naam die bij De Groene Dag bekend is eventueel aangevuld met een bestelnummer. Je kan dit later wijzigen. Klik op “continue”
Vul je geboorte datum in. Dit is om te checken dat je 18+ bent. Klik op ‘Done”
Vul hier je eigen emailadres in en een zelfgekozen wachtwoord. Deze wordt niet getoond in je profiel. Check je email om je account te bevestigen. Klik op “Claim Account”
Je account is bevestigd. Je kan nu op de blauwe balk ‘Get the Desktop App” klikken om het programma ook op je computer te installeren. Dit is niet noodzakelijk om te doen. Je kunt via de website ook inloggen bij discord.
Dit beeld krijg je bij het installeren van Discord op je computer.
Dit is de pagina van De Groene Dag community. Links bovenaan als tweede het icoontje van De Groene Dag. Daarnaast een kolom met alle kanalen die nu zichtbaar zijn. Wacht nu tot je een rol krijgt toegewezen. Of stel een een vraag aan het team.