Jij kan ons ondersteunen met je gift!

Meer waardevolle donaties, minder nutteloze cadeaus!
Kennen jullie Goodgift al? Het is een mooie cadeaubon, letterlijk en figuurlijk want het ziet er niet alleen mooi uit maar het is een manier om de ontvanger het bedrag van de cadeaubon te doneren aan een goede doel die hen nauw aan het hart ligt. Sinds deze week is De Groene Dag ook één van de organisaties waaraan je kan doneren. Je kan een fysiek Goodgift doosje bestellen of een digitale cadeaubon die je eventueel kan printen of doormailen. De fysieke bon kan je zelfs meteen laten toekomen bij je ontvanger. Zodra de ontvanger het goede doel gekozen heeft, ontvangt de organisatie binnen 2 weken het bedrag integraal. Ideaal voor als je niet weet wat te vragen/geven en als je ons specifiek wil ondersteunen. Op deze manier maak je niet alleen de ontvanger blij maar ook de ons en iedereen die zich ervoor inzet en alle mensen die er baat bij hebben. Zoals in ons geval willen we donaties gaan inzetten om meer mensen te bereiken en dan vooral doelgroepen die minder toegang hebben aan deze waardevolle info over gezondheid

Waarom?
De groene dag is ontstaan uit de missie om te leven in harmonie met de natuur en haar wetten. Vanaf het begin werd kennis vergaard (en weer verder verspreid) over diverse thema’s die de lichamelijke en mentale gezondheid ondersteunen.Wij geven niet alleen de praktische handvatten voor het veranderen van je levenswijze, maar vertellen je ook waarom dit belangrijk is. Kennis en inzicht maakt het zoveel eenvoudiger om elke dag weer helemaal te kiezen voor méér gezondheid en méér duurzaamheid voor de planeet waarop we samen wonen.

We geven workshops en lezingen
Zo geven we workshops over hoe je makkelijk gezonde, evenwichtige en vegan maaltijden samen kan stellen, want door de grote rijkdom aan lokale plantaardige voedingsmiddelen, kan deze levensstijl minstens even smaakvol zijn. Daarnaast geven we ook lezingen over oprukkende ziektes zoals diabetes, obesitas en reuma en proberen we de wetenschappelijke achtergrond helder te maken zodat je de juiste keuzes kan maken op basis van wat we vandaag over deze ziektes weten.

Voeding en milieu gaan hand in hand
Een uitgebalanceerde plantaardige voedingsstijl is bovendien ook goed voor leedvermindering bij dieren, duurzamere voedselvoorziening en heeft het een positief effect op het milieu. Dit effect op het klimaat en de natuur rondom ons dragen we niet alleen uit in verband met voeding maar ook met andere aspecten van het dagelijkse leven zoals de milieu-impact van reizen en verpakkingsmiddelen. Hierbij inspireren we om voor duurzame alternatieven te kiezen en tonen we dat je met de juiste tools effectiever kan omgaan met het gebruik van de waardevolle natuurlijke grondstoffen van onze planeet.

Een gezonde levensstijl voor iedereen
We willen ons volop inzetten om diverser doelgroepen zoals kinderen en kansarmen te bereiken met deze informatie over gezonde en duurzame leefstijl. Om meer mensen te kunnen bereiken zijn we altijd op zoek naar extra middelen. We zetten volop in om subsidiëring te verwerven voor ons doel, en kunnen we dus ook jouw hulp heel erg goed gebruiken!

Geef een donatie via goodgift.be

https://www.goodgift.be/bestel/